-----------------------------------
Emil
08 Apr 2008 09:00


-----------------------------------
Multam Catalin,
calitatea ghidajului?  :roll:  tocmai ca aici e problema, trebuie sa arunc circa 50% din imagini pentru ca stelele mele sunt de forma mingii de rugby si astfel nu le pot utiliza pentru stacare.  Iar 50% ma refer la imaginile care nu sunt influentate de nori, obiecte zburatacioase prin campul vizual si alte asemenea delicatesuri care "pusca" o imagine.
Pentru ghidaj am folosit un 70/700 refractor, acel Bresser Skylux care se gaseste la supermarket-uri iar ca si camera am folosit un DSI de la Meade varianta color. Luneta este montata piggy-back pe instrumentul principal cu inele Vixen.
La inceput (acu 1 an) am crezut ca am sa folosesc DSI-ul ca si camera principala si pentru ghidaj un Philips webcam 900C insa acest proiect a murit din cauza sensibilitatii scazute a webcamului. De exemplu pentru M51 se intampla sa trebuiasca sa setez DSI-ul la 5 secunde pentru a gasi o stea utilizabila pentru ghidaj...iar daca vine vreun nor, cat de fin, atunci e buba!
Putin off-topic, scuze pentru acest lucru, Catalin care este problema ta la ghidaj? Poate pot sa te ajut cumva... Deschide eventual topic sau trimite mesaj privat.
Numai bine
Emil