-----------------------------------
CristiB
15 Aug 2024 19:46


-----------------------------------
...... eu de cand citesc forumul asta...... nu ti-a scapat nici un rebut, nici o defectaciune, pe toate le-ai nimerit cu buba......  

PS - cand am citit de la tine cum se rotesc ocularele cu nasul la APM 7x50 m-am crucit! .....
....APM-ul "auto-rotativ"! Care la inceput iti placea foarte mult, cel putin eu asa am retinut din tot ce ai scris.

APM-ul auto-rotativ imi place si acum, e aici langa mine pe la 1200 m altitudine.&#128522;
Si mai pot adauga ca nu numai nasul ci si propriile lui capace pentru oculare realizeaza cu usurinta rotatia lor. Capacele sunt unite intre ele iar cand pun un capac pe un ocular in momentul cand trag de al doilea capac ca sa-l centrez pe ocular a si aparut rotatia. Aici solutia ar fi simpla, sa tai banda de cauciuc care uneste capacele.
Dar cu prima afirmatie nu am cum sa fiu de acord deoarece binoclurile de la Swarovski au fost impecabile, la fel si Monarch -ul M5 . Daca eram aspirator de rebuturi trebuia si aici sa se intample la fel.
Adevarul e cam cum a zis Valy, m-am incapatanat sa cumpar mai multe modele de  APM in momentul cand mai erau putine pe piata din seria cu dunga albastra , iar greseala mea a fost ca am cumparat numai de la TS  unde multe produse date ca noi au trecut deja prin multe maini. Dar cred ca m-am vaccinat intre timp.
Acum m-am mutat cu cumparaturile cativa kilometri mai departe, nu multi, la un alt comerciant ce promite ca primesti produsul sigilat asa cum vine din fabrica. Si trebuie sa recunosc ca din mica mea experienta avuta cu ei acum cativa ani chiar asa a si fost dar pe atunci ma gandeam ca asta e o lege pentru toti comerciantii, si din acest motiv l-am ales pe cel mai apropiat.
Acum Nikon-urile vor veni de la OptikPro, un distribuitor mult, mult mai mare decat TS (care daca nu ma insel nici nu are in portofoliu aceste binocluri din seria Nikon Astro).
OptikPro e tot una cu Astroshop, e un conglomerat de mai multe firme cu acelasi sediu ce comercializeara instrumente optice si care acopera probabil cam 75% din vanzarile reale din domeniu.
In concluzie eu cred ca grijile pentru soarta japonezului de la CTC sunt neintemeiate. &#128522;