-----------------------------------
Cristian Kata
15 Aug 2024 22:43


-----------------------------------
Problema ar avea doua rezolvări, prima ar fi sa fie schimbata vaselina iar a doua ar fi una improvizata si eu chiar as zice sa testezi. Intre partea mobila de unde prinzi de oculare ca sa le rotesti (partea cu striatii) ai o anumita distanta pana la capacele prismelor, adica partea tubului in care se rotesc ocularele, pe partea aceea ai putea sa bagi cateva o-ring-uri sa zicem de 2mm grosime iar diametrul trebuie masurat, daca ocupi acel spatiu o sa vezi ca o sa ai o aderenta intre o-ring si partea mobila foarte mare, singurul dezavantaj in timp ar fi uzura vopselei chiar in capatul partii mobile unde o sa se frece de o-ring daca il folosesti des. Eu asa incerca in locul tau (in practica am si incercat de aceea stiu), alege diametru cat mai potrivit, daca strange tare pe tub o sa se invarta prea greu, si invers, oricum e o solutie improvizata dar functionala si fara riscuri ca sa zic asa. Nu am o-ring-uri pe acasa ca sa fac o poza....dar daca nu ai inteles cum am zis fac ceva poza cu specificatii pe poza. Merita sa incerci.