-----------------------------------
tudor
02 Sep 2024 19:02


-----------------------------------
Eu nu as trece cu vederea asa repede peste Spotting Scope, doar pentru ca tatal vrea telescop. Un spotting scope este defapt o luneta terestra, deci tot un telescop. Deci nu vad nici o problema. O luneta terestra ar ingloba cam toate cerintele din contextul prezentat de tine. Usor de carat. Usor de manevrat. Usor de folosit pentru ca are zoom si nu necesita schimbarea ocularelor. Intuitiva si pentru un copil mic.
Are ocularul la 45 de grade foarte comod pentru terestru dar si pentru astro. Nu intoarce imaginea cum ar face o luneta (stanga drepata). La 60x din Bucuresti mie o astfel de luneta terestra (ieftina) mi-a aratat dungile lui Jupiter si inelele lui Saturn. Eu as recomanda o luneta terestra de 80mm. Ceva de genul asta cu trepied solid. https://www.astroshop.ro/instrumente/omegon-zoom-spektiv-20-60x80mm-stativ-und-neiger/p,80267
Trepiedul este un element important! Pentru ca poti avea cea mai buna luneta din lume dar daca nu e stabila si nu se poate misca fluent, experienta va fi un esec!