-----------------------------------
tudor
10 Sep 2024 17:00


-----------------------------------
Da, le-am testat si pe cele de 18.2mm. Sunt superbe si acelea. Practic impartasesc acelasi pedigree al seriei Delite: 
Sunt clare din centru si pana in margini 100%
Au fieldstopul "cutit" pe margini, bine definit. Nu imi place sters ca la alte oculare. Imi place fieldstopul sa fie foarte bine definit pentru ca ajuta enorm la estetica de ansamblu a imaginii si da o nota de calitate optica!
Sunt luminoase, 
Sunt foarte compacte
Sunt extrem de comode chiar si cu ochelari. Practic cele 62 de grade te lasa sa citesti dintr-o privire intreg FOV-ul doar din miscari de pupila, lucru ce imi place si apreciez foarte mult la un ocular! Nu imi plac ocularele la care diafragma de camp se lasa vazuta cu mare greutate si doar pe sectoare de cerc, sau doar cu vedere periferica. De aceea nu sunt inebunit dupa ocularele de peste 82 de grade AFOV. Am privit prin Nagler, Ethos, ExploreScientific etc si imi dau impresia de imagine neterminata datorita faptului ca diafragma de camp este undeva departe de privirea comoda. Unora le place! Este si o chestiune de ordin estetic, dar gusturile nu se discuta. 

Personal seriile Delite si Delos le consider cele mai echilibrate serii de la TeleVue.