-----------------------------------
Dyptorden
20 Sep 2024 11:00


-----------------------------------
Mă bag &#537;i io cu câteva păreri:
1. Sursa de lumină e un bec halogen iar reglarea intensită&#539;ii luminoase se face prin reglarea tensiunii de alimentare. Microscopul vine cu un filtru albastru care compensează virarea culorilor spre portocaliu la intensitate redusă dar suntem în 2024 &#537;i LED-urile de intensitate mare sunt ieftine.

Din ce vad in descrierea de aici nu are halogen, ci led:
https://www.celestron.com/products/celestron-labs-cm2000cf?srsltid=AfmBOoqifCCy9NiLV-yICEOYpiwZRCDCue7bMmmIX9mep-sXr3W7SvC3
"Built-in LED lower illumination for easy viewing"
si din specificatii:
Illumination Type:	LED
Illumination Position(s):	Lower

2. Eu a&#537; opta pentru un cap binocular, costă cam 50&#8364; în plus dar când încerci să studiezi parameci sau alte lighioane care se mi&#537;că rapid &#537;i schimbă direc&#539;ia brusc, ai nevoie de to&#539;i ochii...

Ma incanta ideea de binocular - ii inteleg avantajul - ca si in cazul telescoapelor. Oare nu se poate cumpara separat binocular, pentru a fi introdus in loculocularului?

3. Taxa de brand. Nu &#537;tiu ce oferte sunt în manelica dar în UK Swift 350B e cu 100ł mai ieftin decât modelul ochit de tine.
Desi in genere brandul nu se justifica, si desi Celestron nu e TeleVue sau Takashi, este totusi o firma consacrata, iar ce am testat in domeniul telescoapelor, este peste no-names (in materie de oculare). As spera ca e mai mult decat brand... Am sa citesc si despre acel Swift, si iti multumesc pentru alternativa