-----------------------------------
CristiB
23 Sep 2024 21:04


-----------------------------------
Pentru ca a fost pomenit NL Pure, ce risca sa cada in derizoriu din cauza lui Sky Rover si al lui Ultra APM , dar si pentru ca eram in apropiere am zis sa vad si eu ce poate un NL Pure.
Din pacate variata cea mai noua 14x52 era vanduta in totalitate si a trebuit sa ma multumesc cu celelalte variante. Deoarece pana acum fusesem interesat doar de seria SLC nu prea am dat importanta celorlalte binocluri din reprezentanta. Insa astazi a fost festin, EL , NL Pure si la urma SLC 15x56 pe care l-am si comparat cateva minute cu un NL Pure 12x42. Cu ocazia asta trebuie sa-i multumesc initiatorului topicului ca mi-a aprins fitilul catre NL Pure! &#128522;
Pe de alta parte as spune ca daca APM-ul cel nou si modelul de la Sky Rover ofera aceleasi imagini calitative ca si NL Pure (si chiar si mai bune daca am citit eu bine) , atunci recomand cu caldura sa se cumpere nu numai un singur exemplar din fiecare, la preturile lor sunt clar chilipiruri, si nu se stie cat vor mai fi pe piata, APM isi schimba des meniul, asa ca o rezerva e mereu binevenita.
Prin comparatia de scurta durata a SLC-ului 15x56 cu NL Pure 12x42 a iesit rapid in evidenta ca NL Pure e mai luminos decat SLC 15x56 in ciuda obiectivului mai mic. Deasemenea NL Pure are o rezolutie si o fidelitate de redare a elementelor de finete mai bune decat SLC 15x56. 
Fotografiile sunt facute printr-o luneta SLC 15x56. &#128522;