-----------------------------------
florin_astro
11 Apr 2008 22:04

Comparatie inainte-dupa
-----------------------------------
In acest topic v-as propune sa prezentam exemple de imagini realizate cu instrumentele din dotare impreuna cu, comparatiile inainte-dupa (adica de la ce s-a plecat si unde s-a ajuns).
Eventual ar fi util daca s-ar face si o mica prezentare a tehnicii folosite.
Voi incepe eu cu o imagine realizata in 25 februarie, pe care am prelucrat-o doar acuma din cauza timpului liber limitat. 
Subiectul fotografiat: O mica portiune din Centura lui Orion (cu flame nebula)
Aparat: Canon 350D, nemodificat
Obiectiv: Canon EF 70-300mm II
Am realizat cu echipamentul de mai sus 45 de imagini (RAW) la focala de 210mm, ISO800 si expunerea de 30secunde. Expunerea a fost limitata de cerul poluat luminos al Tg.Muresului. 
Prelucrarea am facut-o in iris v.5.53. Ca tehnici am folosit prelucrarea individuala pe cele 4 canale de culoare din matricea Bayer (pe care le-am separat cu functia split_cfa). Au rezultat deci 45x4 imagini la rezolutia 1/4 din 8MP cat are camera: 90 de imagini pentru canalul de culoare green, 45 pentru red si 45 pentru blue. Pentru suprapunere am folosit metoda sigma median cu valorile 2.5 pentru sigma coefficient si 1 pentru number of itteration. 
Dupa suprapunere am obtinut 3 imagini pentru cele 3 canale de culoare pe care le-am recombinat in iris (functia LRGB) rezultand o imagine color pe care am mai prelcurat-o putin in photoshop. Pentru comparatie am atasat la inceputul imaginii si poza de la care s-a plecat Imaginea este un crop 50% din original. 
Imaginile sunt "unguided" realizate de pe un trepied foto asezat pe o platforma ecuatoriala (stelele sunt putin alungite din cauza ca nu am stat prea mult la punerea in pol a platformei - ideea era sa vad pana la ce magnitudine se poate ajunge la expunerea de 30sec din oras).