-----------------------------------
catalin dumitru
27 Sep 2024 13:24

Re: Dezvaluirea Spatiu-Timpului
-----------------------------------
Mecanica cuantică ne arată că spa&#539;iu-timpul relativist este doar un strat al realită&#539;ii care emerge din straturi mai profunde de câmpuri &#537;i interac&#539;iuni cuantice, nu este fundamental.

Îmi e cam greu să cred că există mai multe straturi ale realită&#539;ii . Noi percepem din acest univers doar ce ne lasă interac&#539;iunea cu sarcina electrică . Nici lumina nu o sesizăm decât dacă interac&#539;ionează cu materia . 
Ne-ar mai trebui ceva sim&#539;uri &#537;i încă vreo 2 sau 3 ochi plasa&#539;i în direc&#539;ii diferite , poate a&#537;a am putea în&#539;elege cât de complicată sau cât de simplă e realitatea .  
Unii încearcă cu "iarbă" , alcool sau alte porcării , medita&#539;ie transcendentală  :lol:  yoga . 
Observ că foarte pu&#539;ini se gândesc la acel "double slit experiment " &#537;i probabil aici e răspunsul , chiar dacă deocamdată nimeni nu în&#539;elege exact despre ce e vorba . 
Tot aud că realitatea e o iluzie . O fi , dar e tot atât de subtilă &#537;i diafană precum iluzia unui pumn care se grăbe&#537;te către ochiul stâng (cel mai adesea).