-----------------------------------
IACOB DUMITRU
28 Sep 2024 07:10


-----------------------------------
mi e cam greu să cred că există mai multe straturi ale realită&#539;ii . Noi percepem din acest univers doar ce ne lasă interac&#539;iunea cu sarcina electrică . Nici lumina nu o sesizăm decât dacă interac&#539;ionează cu materia .
Ne-ar mai trebui ceva sim&#539;uri &#537;i încă vreo 2 sau 3 ochi plasa&#539;i în direc&#539;ii diferite , poate a&#537;a am putea în&#539;elege cât de complicată sau cât de simplă e realitatea .
Complicatia este rodul nostru.
Lucrurile se desfasoara de la sine, Universul este definit de modulatii.
Modulatiile sunt informatii reale, relevante.
Relevana consta in faptul ca, intr-un fel sau altul, se disting de celelalte modulatii, de celelalte relevante, reprezentand practic un mod distinct, aparte de comunicare.
Pe baza simturior, suntem ancorati la cateva moduri de comunicare, suntem receptivi, conectati, ancorati mai mult sau mai putin direct, la unele aspecte ale realtatii, constentizam in felul nostru realitatea si emitem, in urma si in concordanta cu gandurile noastre, modulatii de alt tip, de alta clasa valorica.
Mdulatile emise de noi sunt receptionate de intreg Universul, devin relevante, accesibile unui numar redus de receptori, antrenati in acest sens.
Televizorul este creat cu scopul de a receptiona si filtra un anumit tip de modulatie, emite imagini, un meci spre exemplu.
Sunt aceste modulatii ireale doar pentru faptul ca noi nu le remarcam in mod direct?
Realitatea este o scoala a vietii,  luam la cunostinta atat la modul general cat si specializat, pe domenii, pe diferite planuri ale observatiei.
Ridicam capul si contemplam nemarginirea, il intoarcem putin si privim sorele, luna, continuand sa aplecam privirea observam muntii, dealurile, sesurile, cainele credincios la piciarele noastre, il mangaiem, acordandu-i toata atentia observam un purice, din curiozitate ulizam lupa pentru a stabili genul insectei, continuam studiul interesati fiind de genele acesteia etc...pana cand se estompeaza orice tip de focalizare, de depistare a unor informatii relevante, "se taie lumina".