-----------------------------------
Emil
13 Apr 2008 12:19

Iarna trece .... Orion ramane
-----------------------------------
Ahoi prieteni,
iarna s-a dus si cu ea alai Orion si el, se mai vede doar seara dar fotografic nu este de utilizat asa ca hai sa punem mana de la mana si sa vedem ce iasa din tot ce am facut in iarna asta.
Pentru detaliile tehnice aveti lista de mai jos:

19x30 secunde
8x45 secunde
16x60 secunde
7x120 secunde (filtru O-III)
32x90 secunde
16x120 secunde (filtru O-III)
5x180 secunde (filtru O-III)

am hotarat sa efectuez si expuneri in domeniul O-III (din nefericire singurul filtru exotic pe care il am in afara de UHC si UHC-S) deoarece am vrut sa inregistrez si informatia filtrata prin acest filtru.
Dupa stackare imaginea nu a mai fost prelucrata iar daca va uitati cu atentie se oberva dungi negre produse prin alinierea imaginilor din mai multe sesiuni fotografice insa nu le consider atat de deranjante, pentru a le elimina ar trebui sa tai din imagine iar in acest caz acest lucru ar deranja. Acele benzi intunecate din zona trapezului sunt produse prin indepartarea efectului de bloom insa efectul nu este atat de puternic ca in cazul MaximDL-ului.
Optica foto 254/1016 mm Schmidt-Newton, ghidat prin 70/700 mm Bresser Skylux cu DSI-C ca autoguider, camera principala Nova CCD 1602E, software folosit pentru ghidaj PHD iar pentru captura software-ul cu care vine camera.
Comentarii, reclamatii si alte nemulturmirii etajul 2 camera 4.

Numai bine
Emil