-----------------------------------
zoth
04 Oct 2024 11:51


-----------------------------------
Mircea, cunosc tehnica dar nu prea e pe placul meu asa ... principial, sa zic. Sigur, atunci cand e nevoie o aplic cu placere  :)  Totusi la bino se pune in practica mai greu sau in unele cazuri foarte greu. La bino roof lucrurile sunt amestecate, mecanismul de focalizare se intinde ca o caracatita de la zona butonului de focus pana in tuburile obiectivelor. Ar fi foarte dificil de facut o separatie.
In cazul de fata, optica acestui bino este fara repros pentru mine si in plus protejata la interior cu freon, antigel sau ce papuci baga chinezoii prin ele ...Sper sa o rezolv punctual in zona butonului de focus si sa nu ma ating de optica.

Cristi, cred ca te referi la APM16x70ED si la cel de fata, pentru ca alt bino in garantie nu-mi aduc aminte sa fi desfacut in ultima vreme. La APM zic eu ca nu avea rost sa apelez la garantie fiind vorba doar de pozitionarea gresita a unui obiectiv si prelucrarea tot gresita a unei diafragme de camp. Una peste alta, a fost banal de rezolvat. La bino de fata ar fi mai complicat de rezolvat problema si cred ca nu ar sta nimeni sa-si bage nasul in el, cel mai probabil l-ar schimba. Ei, in punctul asta atingem o problema pe care si-o pun multi useri pe forumurile de afara, daca nimeresti unul cu optica mai proasta sau de ce nu cu alte probleme, ce faci atunci, il schimbi din nou? ...si pana cand? Unul din baietii de care va povestesc avea vreo 3 bino cu probleme de aceeasi marca dar modele diferite pe care nu vroia in ruptul capului sa le schimbe de teama ca va nimeri altele cu alte probleme. Prefera mereu sa cumpere bino noi ...

Cristian, foarte interesanta solutia, mie nu mi-a dat prin cap pana acum ... dar ce ma pui sa fac, imi vine sa ma iau cu mainile de cap, ar trebui sa desfac tot mecanismul ala din buton. Tre sa iau o pauza de reflectie ca sa-mi fac curaj. Oricum merita retinuta metoda, multumesc.