-----------------------------------
zoth
05 Oct 2024 18:12


-----------------------------------
Multumim pt explicatii Mircea  :) 

Am ceva noutati legate de Van. Am relaxat/desfacut cu cateva grade piulita galbena si piesa verde cu aripioare a primit "liber" la rotatie deci s-a activat si functia de reglaj dioptric fara insa sa apara toleranta vizibila la schimbarea de sens. Acum pot regla dioptria dar am ramas cu toleranta de cuplaj pe pistonul stang. Ce mi se pare cel mai important din testele facute azi e ca nu ma mai deranjeaza la ochi cand fac focusul. Canalele nu sunt perfect sincrone pe ambele sensuri din cauza tolerantei de cuplare a pistonului stang dar treaba este mu..ult mai buna decat la inceput.
Era sa uit, la momentul de fata piulita galbena este mai stransa cam cu 110-120 grade fata de pozitia ei initiala. Asta inseamna ca la "reglajul" facut in fabrica au lasat un spatiu prea mare de manevra pentru piesa verde. Spatiul respectiv ducea la aparitia acelei tolerante mari la schimbarea de sens.
M-am gandit ca pentru o vreme sa las toate piesele pe pozitia actuala si sa vad daca in urma utilizarii nu apare toleranta de cuplare si pe canalul drept. Daca apare inseamna ca voi putea sincroniza corect canalele pe ambele sensuri iar daca nu apare, voi mai relaxa putin piulita galbena pana la sincronizare perfecta. Va tin la curent ..