-----------------------------------
Cristian Kata
07 Oct 2024 14:20


-----------------------------------
Daca vrei o varianta in care sa nu mai desfaci nimic, iti sugerez sa faci o piesa ca siguranta Seeger tip E, dar in forma simplificata, de grosime 0,1mm dintr-o tablita ca cea pe care o gasesti la legaturile dintre acumulatorii Li-ion la laptop, masini de gaurit...etc, eu am masurat si are cam 0,1mm. Incepi cu gaura centrala care trebuie sa fie cat diametru din adancitura pistonului unde se cupleaza cu piesa cu umar (sau cum i-ai zis), exteriorul sa fie apropiat cu diametru pistonului dar nu mai mic, o faci la inceput ca o saiba, apoi ii faci degajarea in "v" incat sa o poti baga in tesitura pistonului si sa faca si "clic" dupa ce intra, apoi o orientezi cu partea plina unde se face cuplajul, eventual ii dai un punct de lipici sa nu se roteasca. Asta daca ai cu ce face si din ce, daca vezi ca e prea groasa o subtiezi cu un smirghel (fin :) ), e bine sa faci tablita din start la grosimea necesara ca pe urma nu mai poti tine de piesa finala fiind prea mica. Ti-ar trebui o freza diamantata sa faci gaura centrala, pt exterior sacrifici o forfecuta si mai ajustezi pe urma. Daca nu ai inteles cum am zis, fac un desen, dar nu cred ca e cazul...