-----------------------------------
David Marica
09 Oct 2024 17:58


-----------------------------------
Multumesc @dragos.n! Interesant video-ul!

Am incercat sa fac cat mai multe fotografii, dar am reusit doar putine reusite. Si acum cand mi-a venit idei noi de fotografiere, cum ar fi  "timelapse-ul" si alte locatii de fotografiere, aseara nu a fost nimic, nici in seara asta nu cred.
Totusi, dupa aceasta explozie X1.84 care este mai mica decat X9, dar are un CME frumos, conform NOAA este posibil sa fie furtuna G4 in serile urmatoare, probabil mult mai spectaculoasa decat cea de ieri, deci e posibil sa fie ca cea din Mai. 

 - Acum eu nu stiu cat de mult a slabit campul magnetic al Pamantului si daca e de bine pentru noi sau nu, dar am observat ca incepand de anul trecut au fost multe furtuni solare si multe episoade de aurore. Deocamdata Soarele mai ne ofera spectacol si Pamantul inca ne asigura protectie, dar nu stim pentru cat si ar fi interesant daca ar aparea niste studii de la NOAA, Nasa, Esa, universitati etc. Sa speram totusi sa nu avem pe viitor un eveniment asemanator cu Carrington din 1859 sau mai rau ca ar fi dezastru, dar nu sfarsitul lumii(oamenii se adapteaza, dar ar fi viata mai grea).
 - Am mai citit undeva ca conform oamenilor de stiinta, pana in anul 2025 sau chiar pana in 2026 este posibil sa mai avem CATEVA furtuni G4!

Cu toate acestea, eu si prietenii si mai ales multe cunostinte care inca n-au vazut aurorele, suntem pregatiti de admirat si fotografiat urmatoarele Aurore, sa speram ca va fi senin! Cumva m-au fermecat si tot la ele ma gandesc de ieri noapte si tot urmaresc indicele kp. :D