-----------------------------------
zoth
10 Oct 2024 08:56


-----------------------------------
Ar fi fost bine sa-l pot lipi dar ai uitat un amanunt, mecanismul de focus e solidar cu canalul drept al binoclului iar cel stang impreuna cu pistonul si cuplajul lui executa o miscare de rotatie in jurul axului central pentru a facilita reglarea distantei interpupilare. Cu alte cuvinte spus, cuplajul pistonului pe piesa filetata cu umar nu se face intr-un singur punct ci pe un arc de cerc. Prima reactie cand cineva ia un binoclu in mana e sa-i cracaneze sau sa-i stranga canalele astfel incat sa-si potriveasca distanta interpupilara. Din ce am vazut la mecanismul asta, nu cred ca piesa filetata cu umar e atat de zdravana incat sa reziste la o asemenea torsiune in caz ca zona de cuplaj cu pistonul ar fi lipita.

Aseara mi-a venit ideea de a darui acest binoclu unui prieten care oricum e mai priceput decat mine la mecanica lor. In caz ca i-o placea optica lui dar nu i-o placea prestatia mecanica, sunt sigur ca o sa gaseasca solutia potrivita. Pe mine doua lucruri ma indispun la acest binoclu, faptul ca nu am reusit sa-i anulez total toleranta de cuplare pe pistonul stang si faptul ca mecanismul de focus este prea complicat iar mie nu-mi plac lucrurile complicate.