-----------------------------------
iulian90
11 Oct 2024 11:30


-----------------------------------
Multumesc pentru felicitari. 

Aseara pe la miezul noptii am mai prins un al treilea varf al aurorei ("maxim" ar fi o exprimare gresita, adevaratul maxim al aurorei boreale a fost pe la 2 noaptea din ce am inteles), care a fost mult mai intens decat primele doua varfuri de la orele 20:00 si 21:45 si cerul se vedea rosiatic pana la altitudinea de aproape 30 grade spre N, iar la altitudini mai joase spre N un adevarat spectacol, de un rosu intens. 
Din pacate la al treilea varf al aurorei au ajuns si norii care acaparase partea de N, N-W a cerului, dar parca scotea mai bine in evidenta aurora rosiatica prin prezenta lor si prin contrastul fata de aurora. 

A fost foarte faina aparitia acestei aurore boreale intense din aceasta noapte, cum rar se intampla si e pentru prima oara cand observ o aurora asa de intensa. Am mai observat odata aurora, la inceputul verii parca dar nu a fost asa de intensa ca cea de aseara. 
Asta dovedeste cat de activ este Soarele in perioada asta, cat de multe eruptii puternice a emis in ultima vreme.