-----------------------------------
Emil
14 Apr 2008 20:16


-----------------------------------
Sarut mana pentru urarile de bine,
ca nu e cinstit stiu si eu si mi-e rusine  :D  dar las ca impart cu voi fericirea.
In culori? Nu se stie pentru ca imi schimb luneta de ghidaj trec de pe 70/70 pe 120/600 pentru ca la asta de urma o sa pun un barlow de 2x si o fac de 1200 deci mai mult decat 1016-le pe care il am pe optica principala. am abandonat momentan ideea de a face fotografie la 2032 mm datorita problemelor care ar aparea (flexura in optica si alte cele) si pe aceasta cale multumesc la Hans si la Robert pentru sfaturile date. Si cand stau si ma gandesc ca era cat pe ce sa iau un 152/1200 mm dar din fericire am vazut la timp ce greutate are circa 10 Kg... insemnand ca impreuna cu SN-ul si inele de prindere ajungeam undeva la 25 Kg care sunt mult prea mult pentru EQ-6-le meu.
Sper ca la sfarsitul saptamanii sa fac niste teste la luneta noua si am sa va tin la curent cu rezultatele. Daca optica este OK atunci intentionez sa o folosesc alternativ pe post de optica de ghidaj sau pe post de optica fotografica pentru obiecte extinse.

Numai bine
Emil