-----------------------------------
iulian90
13 Oct 2024 21:06


-----------------------------------
Buna seara tuturor. 

In sfarsit am reusit sa observ din nou aceasta cometa dupa luni bune de cand nu am mai vazut-o, de data asta mult mai stralucitoare decat ultima oara cand am vazut-o in aprilie sau mai, vizibila si cu ochiul liber odata cu sfarsitul crepuscului civil. Am observat-o si cu binoclul dar e bine vizibila si cu ochiul liber. 
Din pacate nu am reusit sa o fotografiez decat cu camera Canon PowerShot montata pe un trepied mai inalt si cocotat pe niste mese si scune inalte ca sa prind cometa peste gardul din spate. In plus au fost si niste nori in directia in care era vizibila cometa, acoperind-o partial. Si expunerea a fost cam mare, stelele si nucleul cometei fiind alungite.
Cu telescopul inca nu am reusit sa observ cometa din pricina pozitiei inca joase din aceasta seara, fiind obturata de gard si copaci, dar de maine va fi si mai sus si o sa se poata observa mai bine,chiar si prin telescop. Iar din urmatoarele zile cometa se va observa din ce in ce mai usor, ridicandu-se tot mai sus pe cer si indepartandu-se tot mai mault fata de soare.