-----------------------------------
Bivanus
15 Oct 2024 21:29


-----------------------------------
Seara buna ! Am reusit sa ies si eu la marginea Constantei , unul din orasele care e parca facut in ciuda astora de vrem sa ne uitam si la alteceva decat la anunturi imobiliare. Pe vest cel putin e dezastru , scapi de blocuri dai de linile de inalta tensiune  :roll: 
Intamplator mai multi oameni am avut aceeasi idee - parcarea de pe A4 unde dorm ucrainienii dupa ce deverseaza graul in port - asa ca am fost vreo patru care ne uitam in sus , eu cu telescopul , altcineva cu binoclul , inca vreo doi cu aparate foto.
A aparut relativ tarziu fata de zilele trecute , de abia pe la 19:30 cand cerul dadea binisor spre gri inchis , as ca nu am reusit sa imi fac damblaua cu cometa pe cer albastru , dar macar am prins-o si ne-am uitat la ea cu randul si prin telescop (80mm/F7 si EP UFF 30mm) unde s-a vazut clar dar nespectaculos (am uitat filtrele acasa :oops: ) si prin binoclul colegului( binoclu marin , 10x50mm) in care a aratat foarte frumos coada.
Eu am reusit sa fac vreo zece poze total defocusate , dupa care m-am calmat si am folosit o steluta mai sprintara ca sa refocusez si urmatoarele au iesit mai clare. Am aruncat un ochi si la Luna la cererea membrilor publicului , am o banuiala ca cineva va adauga la binoclu si un telescop , pana si sotia domnului a fost de acord dupa ce a vazut cum se vede  :D