-----------------------------------
CristiB
25 Oct 2024 13:13


-----------------------------------
... nu ai scris mare lucru despre acest 6,5x cu focus central. .
Nici nu aveam cum sa scriu prea multe. Pentru a raspunde la o parte din intrebari ar fi trebuit sa pot forma cu cele doua tuburi ale binoclului o imagine/ linie a luminii care sa corespunda cu ochii mei. Pentru asta ar fi trebuit sa zdrobesc nasul, asa ca nu stiu cum e imaginea reala a acestui binoclu, iar o parere data asa din varful nasului cum am facut in prima postare despre acest binoclu nu are nici o valoare.
Plasticaraie nu e, singurele componente non-metal sunt cauciucurile de pe oculare, o parte din roata de focusare, acoperirea de piele sintetica de pe corp si bineinteles sticla ocularelor si a obiectivelor (+ dopurile de la suruburile exterioare). Cat plastic o avea in interior nu stiu.
Dar nu imi tine cu nimic de cald ca e din metal atat timp cat nu pot sa-l folosesc normal. Cine stie, poate nasul chinezului ce l-a proiectat incapea dar a uitat ca cel european e ceva mai mare.
In rest aceeasi constructie stil chinezesc care iti ofera mereu surprize (neplacute). Daca e sa-mi dau o parere de ansamblu as putea spune ca e pacat de componentele de la Hoya, ar putea fi folosite pentru o cauza mai buna, iar in cazul in care cineva are deja un binoclu de dimensiuni asemanatoare sfatul meu ar fi sa economiseasca banii de pe acest 6,5x32 pentru o apertura viitoate mai mare si pentru o firma mai serioasa.
Acum am inteles intentiile lui Markus, vrea sa ia ochii pietei cu obiective foarte bune, dar sa investeasca cat mai putin in restul, insa asa nu merge mult timp. De asta la el garantia e 2 ani iar la altii mai seriosi 10 sau 30 de ani.