-----------------------------------
sorin georgescu
26 Oct 2024 16:01


-----------------------------------
De ce nu am reclamatii despre SLC-ul de la Swarovski? Pentru ca nu ai ce sa-i reprosezi.
https://www.swarovskioptik.com/int/en/hunting/products/binoculars/slc/slc-56/slc-8x56
https://www.astroshop.eu/instruments/swarovski-binoculars-slc-8x56-w-b/p,33587
La cei 2.160.......2410 euro cat costa acest Swaro ar fi si culmea sa ai ce reprosa!
In topicul asta e vorba de un APM pe care am platit 236 euro (cu tot cu transport) si care s-a dovedit o "bijuterie". Deci a costat de .... 10 ori mai putin decat Swaro mentionat. Nu am avut ocazia sa pipai/vad acel Swaro (ca si restul colegilor de forum aflati in tara) dar as fi curios daca e de ..... 10 ori mai bun?!.....Hai, sa fiu indulgent, de 5 ori mai bun..... sau de 2 ori mai bun ?!... Oare?! :roll:

Tu ai ales o petarda care se vedea inca din foto pe site ca e o petarda! (adica cel de 6,5X cu focus central). Eu am crezut ca il comanzi pe asta al meu cu 8x.... sau macar pe ala de 6,5X cu focus independent.

E usor a blama la gramada (un brand, un ceva, etc) dar fiecare dintre noi nu suntem un caz general ci unul eminamente individual ...si chiar unic. Avand in vedere preturile, opinia mea este ca APM in ciuda diverselor neplaceri si riscuri e cel mai bun brand de binocluri la ora asta. Judecand dupa toate aspectele, de la calitate pana (mai ales) la pret! 

Pentru ca una e sa platesti 236 euro si alta e sa dai 2400 euro! Si cred ca daca au fost neplaceri la APM acestea s-au petrecut mai mult la produsele ieftine. 

Ca mai sunt poate si cateva produse scumpe care mai au probleme, asta e posibil la orice brand si in lume sunt foarte putini cei care cumpara din zona scumpa, cam peste 90% din comert se petrece in zona ieftina, ca aia saraci suntem multi si aia bogati tare putini. 

Asta e si marea problema a lumii de azi, prea mare polarizare, prea multi saraci si atat de putini bogati  si de aceea consider (doar opinia mea), chestia cu "cota de carbon" si "salvarea planetei" sunt niste mofturi ipocrite esuate inainte de a incepe si fara nici o sansa sa produca nimic bun, poate si mai multa saracie intre saraci. Singurul mod de a salva lumea este diminuarea polarizarii sociale, adica diminuarea saraciei. Dar se intampla exact invers, lumea se impuiaza fara numar, saracii fac cei mai multi copii care nu vor avea resurse sa ajunga la un nivel de trai macar decent. Paralel prin mijloacele fabuloase de comunicare actuale se baga in capul tuturor si mai ales saracilor, un sistem de valori gresit, bazat pe aspiratia catre un consum idiot, inutil, supid, fara rost, copiind de la cei bogati care in mare majoritate sunt niste javre egoiste si cretine. Evident, metodele comuniste, colectivise, neo-marxiste si etatiste sunt soritie esecului, avand un efect contrar de a creea si mai multa saracie.

Iar legat de subiect..... ca pare, am luat-o pe aratura, polarizarea asta se repercuteaza si asupra pietei. consumului, ceea ce se vinde si nu se vinde, ceea ce face sau nu face profit. Asa ca din ce in ce avem doar doua categorii, ori ieftin si foarte prost (din ce in ce mai prost dar ieftin sa fie, sa hraneasca iluzia saracului!), ori extrem de scump si de calitate (aceasta, calitatea, devenind inapoi ca in evul mediu doar si strict apanajul ultra minoritatii clasei bogatanilor vremii - dar acum totul e ambalat mai sofisticat, in noua tehnologie!). Calea de mijloc e din ce in ce mai pierduta in cam toate domeniile (probabil.... pana la incaierarea finala).

Deci, cati pe forumul asta au binocluri de 2.000 euro ?!?! Si mai e un aspect...... cand platesti peste 2.000 euro pe un binoclu..... mai ai inima aia sa scrii public ca poate nu e asa grozav pe cat de grozav a fost pretul platit !?

PS - mentionez ca eu comandasem si am anulat modelul 6,5X IF (si nu CF - pe care nu l-as fi comandat niciodata judecand dupa poze!).