-----------------------------------
valy
21 Apr 2008 01:27


-----------------------------------
Din cate i-mi spui tu te uiti dupa balcon din Bucuresti si pierzi mult astfel. 
Pierd, dar d'abea l-am luat, pana ma dezmeticesc mai trece. O sa il scot eu din Buc, dar in rest ce sa fac, sa il las sa stea singurel? Se plictiseste.

Acum poate o sa pun o intrebare stupida da cred ca una care si-o pune oricare cumparator: Se merita ? Sau ai fi preferat altceva acum ca l-ai luat...
Grea intrebare... Cam scump, ce-i drept. Stii ce as fi preferat: un apocromat  :idea: !? Tubul de 200mm e destul de mare si greu...ne cam invartim in jurul lui. De transportat e destul de greu pentru ca de ex. daca sunt 4 persoane intr-o masina nu prea poti sa il iei asa de comod. In portbagaj nu il pun de frica gropilor. Prefer sa stea pe bancheta din spate. Dar daca faci abstractie de dimensiune si greutate atunci cred ca merita. 
O sa il testez de Pasti la tara, poate pana atunci vin si aditionalele. Dupa aceea o sa imi dau seama mai bine de "ce poate".

PS:


Ca si calitate a lucraturii pot spune urmatoarele:
- trepied gros din otel inox, stabil, nu prea am probleme din punctul asta de vedere. Rotitele de reglaj fin nu  prea se potrivesc pe tija de pe montura asa ca l-am miscat doar cu mana. Poate ii gasesc o solutie. Cred c a au incurcat rotitele cand le-au pus in cutie.

Am rezolvat cu rotitele pana la urma. Au intrat dar nu cum vroiam eu initial ci cum au vrut ele. Asa misc mult mai bine toata jucaria.

- montura mare, nu e foate fixa, reglajul fin face un salt brusc in prima faza. Poate ca nu era echilibrata bine. Nu e perfect lucrata dar nici jalnic.

Sa cam rezolvat si asta cu rotitele montate.

- luneta 9x50 suficienta.

Suficienta si foarte solida: am scapat-o de pe telescop. Nu stiu cum am fixat-o (foarte bine cred eu in continuare), ideea e ca a cazut. Cam de la 1.8m pe asfalt. Nu a patit nimic.