-----------------------------------
zoth
01 Noi 2024 10:21


-----------------------------------
Cu ce vei fixa filetul ăla ?

Nu stiu inca, e o dilema mare ... mai ales dupa ce am mai studiat aseara miscarea pistonului. Daca aveti idei, va rog sa le spuneti aici. Ce am vazut concret: cand actionez butonul de focus pistonul inainteaza pe o directie dar tija cuplata cu celula glisanta ramane pe loc. Dupa o cursa de gol estimata pe undeva pe la jumate de mm, tija parca se cupleaza la piston si inainteaza odata cu el. Daca schimb sensul, pistonul revine dar tija ramane tot pe loc. Dupa o cursa de gol a pistonului egala cu precedenta, tija pare ca se cupleza din nou si merge impreuna cu el. E ca si cum tija ar avea un filet M2 si pistonul M2,5 sau poate filetul tijei s-a rupt undeva in interiorul pistonului si a mai ramas doar un ciot mic care agata.
In consecinta mi-ar trebui un adeziv care intra intre cele doua si eventual chiar pe filet un pic, altfel nu am nici o sansa.
Fenomenul explicat mai sus este identic sau aproape, indiferent daca tija este infiletata pana la capat in piston sau e desfacuta putin de pe filet.