-----------------------------------
zoth
02 Noi 2024 18:12


-----------------------------------
Mai am &#537;i acum prin casã micro fiole cu "loctite" .

Cum ziceai si tu, distanta e prea mare .. :(  Mai mult, raul a fost deja facut, am lipit cu super glue de la Bison. Inainte sa lipesc insa, am mai facut doua lucruri, am taiat o fasie de polietilena expandata pe care am petrecut-o peste tija si i-am infundat capetele in stanga si dreapta ei astfel incat sa formez niste dopuri contra vaporilor ce s-ar putea degaja in urma uscarii adezivului, apoi am montat lentila de focus in celula ei si am blocat-o cu inelul de strangere. Adezivul l-am aplicat in 4 straturi cu interval de o ora intre fiecare strat. La final s-a format ca un cordon de sudura intre tija si piston.
Dimineata am scos fasia de polietilena expandata si am inspectat miscarea ansamblului. A iesit brici, la cea mai mica miscare a pistonului tija il urmareste constiincioasa, indiferent de directie. Am verificat starea de curatenie a tubului si am montat obiectivul. Pus la ochi, binoclul da sentimentul ca lucreaza in sfarsit "rotund", nu mai exista decalaje, nu mai exista desincronizari.

Armonie perfecta intre canale .. :
https://www.youtube.com/watch?v=n3mEAClZ_Hw