-----------------------------------
catalin dumitru
04 Noi 2024 14:46


-----------------------------------
Chiar dacă am constatat claritate perfectă pe tot câmpul la primul &#537;i singurul Fuji 10x50 pe care l-am pus la ochi , nu a&#537; putea să contrazic vehement cele afirmate de Cristi . 

Dar cred că la mijloc e altceva . Am pă&#539;it asta cu faimosul ocular Panoptic 24 . În unele nop&#539;i îmi arăta u&#537;oară defocalizare pe marginea câmpului , în altele nu .

Am ajuns la concluzia că uneori se modifică focalizarea ochiului atunci când globul ocular are presiune scăzută , datorată probabil glicemiei de moment , poate unui eventual diabet sau poate chiar trecerii bru&#537;te de la căldura din casă , la răcoarea de afară .
Dar această eroare de focalizare nu apare oricum ci atunci când privesc la marginea unui câmp aparent larg .

Acest fenomen nu se întâmplă când privesc prin câmpul îngust al unui ocular bine corectat . 

Cred că &#537;mecherii de la Swarovski &#537;tiu de chestia asta , altfel nu îmi imaginez de ce unele binocluri ale lor au un câmp aparent a&#537;a de mic, că se percepe cât gura unei găle&#539;i de 10 litri , privită de la juma de metru .