-----------------------------------
Cristian Kata
04 Noi 2024 22:15


-----------------------------------
Explic eu mai simplu: daca faci tu un test, cum vrei, imi zici exact cum ai facut si fac si eu identic, apoi iti zic rezultatul meu, iti spun de acum ca ne da la fel. :) Testul in sine e cheia, ca sa zic asa. 
A doua zi:
Am reluat azi testul, acelasi rezultat, daca fac clar pe margine perfect pe centru scade, dar scade cu acelasi procent cu cat creste pe margine, adica putin, daca il dau la altul sa se uite zice ca e in focus, deci vorbim de diferente mici. L-am comparat cu Meade MasterClass Pro ED 10x42, daca e vorba de zona de clar, Fujinon pierde indiscutabil, la o distanta de aproximativ 200m privit la tulpina unui pom (puiet) cu diametru de aproximativ 2,5 cm, in Meade este focusat pana in marginea campului, se vad detaliile de pe coaja tulpinii as zice, lucrul asta e exclus in Fujinon fara discutie. De asta zic ca in lipsa unei comparatii cu un alt binoclu, comparatie directa nu dupa un timp..., ai zice ca Fujinon e clar pana in margine, dar comparat cu Meade de ex se vede clar ca Fujinon nu e nici pe departe atat de clar spre margine. Sigur ca apoi putem vorbi de slabiciunile lui Meade dar nu despre asta e vorba acum. Deci cu aceeasi ochi m-am uitat prin ambele binocluri in acelasi timp (se intelege ca alternativ), aceleasi conditii .