-----------------------------------
tudor
04 Noi 2024 23:07


-----------------------------------
Fix din pozele cu stanca mie mi se pare, tocmai invers decat Sorin, si mai exact ca SLC este mai sharp ca NL Pure (am descarcat pozele si m-am uitat concomitent, si diferenta este chiar notatbila). Dar nu dau importanta pozelor prin binocluri pentru ca pozele nu reflecta realitatea de la oculare, si mai ales in cazul de fata este aplicata o compresie foarte mare ca sa se incarce pe siteul nostru. Asa ca sunt sigur ca in realitate aceste doua modele Swarovski sunt mai mult asemanatoare decat diferite, cel putin ca definitie a imaginii, contrast si culori. Diferente subtile pot fi, dar singura diferenta notabila optica este campul mai mare la NL Pure, de unde vine si diferenta mare de pret. Dar sa nu uitam ca acest camp aparent mai mare, atat de dorit de toata lumea si atat de scump platit din buzunarul nostru, vine si cu neajunsuri, pentru ca asa e in optica, se fac compromisuri: reflexii parazite si glare mai acentuat si comoditate de privit mai mica in comparatie cu modelele cu campuri aparente vizuale mai mici. Campurile vizuale aparente mai mici, de pana in 65grade,  pot fi cuprinse dintr-o privire fara probleme, iar la AFOVurile mari trebuie sa te misti sa le vezi "dupa colt". Dar ce e important este ca, Cristib este cel care a vazut aceste modele unul langa altul, in diferite conditii, pe trepied, si el este cel mai in masura sa traga concluziile personale, pentru ca el este cel care le-a avut in fata pe amandoua! 

Si un sfat pentru cristib: Bucura-te de binocluri si nu te lasa influentat de parerile altora ci doar de ochii tai. Pe net sunt pareri diferite, chiar opuse, totul in functie de ochii si preferintele utilizatorilor. Iti pot da exemple de oameni experimentati care au spus ca SLC este mai sharp decat NL Pure, dar si exemple cu utilizatori care spun invers! Ce e important este ca ochii tai deja au ales pe viu, deci foloseste SLCurile cu placere, ca sunt niste binocluri extraordinare.