-----------------------------------
mihai86
21 Apr 2008 14:26

un telescop bun pentru observare dar si pentru astrofoto
-----------------------------------
Salut

Am citit pe cat posibil forumul in care incepatorii cer sfaturi pt a si achizitiona un telescop, fiecare dupa necesitati si buget. eu speram sa mi gasesc raspunsul la intrebarile mele din ce au discutat altii dar se pare ca nu si ma vad nevoit sa intreb.  :D 
De curand m a lovit si pe mine microbul "astronomie", nu stiu f multe despre telescoape, despre cer, etc,  cunosc doar ceva notiuni de optica din fotografie. acum as vrea sa mi achizitionez un telescop. as vrea sa fie un telescop bun la toate in principal as vrea sa vad planetele cat se paote de "curat", fidel, vreau sa vad nebuloase, galaxii, roiuri stelare etc. doresc  sa il folosesc pentru astrofotografie dar si pentru simpla observare, montare de webcamuri, calculator si alte dracii  :D , inca le ametesc. impresia mea este ca daca vreau sa urmaresc planete si "sa vad cat mai departe" imi trebuie un telescop cu o distanta focala cat mai mare 1000-1500 mm. banii de care dispun sunt f putini, sunt constient...maxim 2.500 RON (aprox 1000$).
ma gandisem la mai multe modele...desi sunt  f f nehotarat si de aceea cer sfaturi "batranilor".
CE MODEL M-AR PRINDE?

spre exemplu ma gandeam la asa ceva...

http://telescop-expert.ro/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=13&category_id=3&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=43

si multe alte modele.

deocamdata as dori cateva sfaturi utile 

multumesc :)