-----------------------------------
florin1982
03 Mai 2006 03:45


-----------------------------------
Salutare!

In mesajul vizavi de experiment a se citi: 
"In 0g fortele arhimedice dispar si bulele tind sa se adune pe electrozii unde sunt produse... simplificam lucrurile desigur" in loc de "In 0g fortele arhimedice dispar si tind sa se adune pe electrozii unde sunt produse. "

Astazi m-am intors si am observat ca scrisesem prostii.

Dragon pana la 24 de ani mai am un an. Nu am nevoie sa ajung la nici o varsta pentru a spune exact ceea ce am "vazut" in mesajul tau. Bineinteles ca fiind vorba de mesaje electronice este posibil sa fie si realitatea deformata si atunci e dreptul tau sa dovedesti ca de fapt nu erai fustrat. Despre Agentia Spatiala Romana nu cred ca poti afla lucruri "utile" pe forumuri ci direct de la cei care lucreaza acolo. O vizita la sediul ASR (parca pe strada Mendeleev se afla, nu-i asa?) te-ar ajuta probabil.

Am impresia ca ai inteles totusi ceva gresit si anume ca cineva ar incerca sa picteze imaginea ASR in roz-violet laudand agentia gratis. Nicidecum... ilustram fiecare experientele proprii si incercam sa vorbim cat mai putin din auzite! Eu am spus parerea mea vizavi de institutia respectiva, parere cladita din experienta mea cu institutia respectiva. Altii poate au avut experiente "rele". In ceea ce ma priveste ASR m-a ajutat (si ne-a ajutat ca echipa).
De altfel eu consider ca putin optimism (bineinteles nu fara masura) nu strica si duce la rezolvarea rapida a unor probleme...

@habarnam: din pacate, din ceea ce stiu eu, initiativa privata in domeniile tehnice de genul celor enumerate de tine nu prea exista in Romania. Spun din pacate deoarece cu astfel de initiative/firme putem patrunde pe piata occidentala si nu cu micul comert cu pantofi de la chinezi... care are si el rolul lui in economia romaneasca dar nu ar trebui sa ne ocupe prea mult timp... nu trebuie sa visam la mari laboratoare de cercetare pe nanotehnologie in care metrul patrat costa 200 milioane dolari ci la mici firme care sa functioneze pe principiul: exista caiet tehnic cu cerinte... firma vine si proiecteaza lucrurile respective iar aici parerea mea este ca intrarea pe modelare numerica si calcule... acolo unde se poate face asta fara mari laboratoare (sau in mici colaborari cu "mari laboratoare") ne-ar scoate din impas. Desigur ca totul trebuie gandit pe termen lung, trebuie gandita o strategie, expuse niste obiective... si pentru aceste lucruri probabil 1-2-3 manageri buni s-ar gasi in Romania. Exista astfel de exemple de firme mici si de "succes" in Vest. 

Scuze vizavi de erorile din primul mesaj,
Florin