-----------------------------------
mihai86
21 Apr 2008 20:12


-----------------------------------
imi place raspunsul tau seb. intr adevar in banii alocati astronomiei nu am pus ocularele. bine probabil nu ma voi opri aici... o sa mai chelui pe parcurs si pe alte accesorii, oculare etc. pt inceput imi iau pachetul standard. asa am facut si cu aparatul foto pe care mi l am cumparat mai demult. prima data mi am luat kitul apoi am venit cu alte obiective...

imi mai trecea prin minte sa folosesc ocularele de la microscop am de la 6x pana la 17x si am impresia ca se potrivesc :D

catalin dobsonu ala imi place are distanta focala mare si e f luminos si pretul e rezonabil dar ma sperie faptul ca ca trebuie sa mai cumpar dupa destul de repede luneta de ghidaj si motoras de urmarie si am impresia ca si trepied.
btw m a amuzat asta "F1 cu abilitati de off-road" ideea ca pana la urma se pare ca o sa inclin mult mai mult spre observare dar nu pot sa nu trag cateva cadre cat ar fi ele  de slabe cu aparatul.

skywatcher, primul model pe care mi l ai aratat in link mi a atras atentia initial. iar C8 N Celestron e interesant, e de luat in calcul mc. te intreb camera aceea ccd nu poate fi inlocuita cu un dslr(400d) cu adaptor?

indradevar vreau sa vad multe sa aflu multe ma grabesc si sa curpind cat mai mult si nu e cel mai bine. si treaba cu de multe ori astept mai mult decat se poate, multa dreptate doru dragan :). 
mai fotografiam luna cu un tele de 200mm pe m42 adaptat la 400d ..rezultate relativ slabe
probabil poate pana la urma fac ceva fac rost de niste bani si imi iau si un sistem go to
....doamne cate am de luat si in ce ceata ma aflu...