-----------------------------------
Mircea Pteancu
18 Noi 2024 19:07


-----------------------------------
Am avut ocazii rare de a privi prin binocluri si inainte de 1999, dar abia atunci, la varsta de 45 de ani, am obtinut primul meu binoclu. Din pacate, fiind ''tufa de Venetia'' in materie de testari binocluri, nu am stiut cum sa-l verific si am aflat prea tarziu ca era un Tasco 10x50mm din perioada de declin a acestui dealer de instrumente. Peste putin timp insa am cumparat primul meu binoclu de calitate, Fujinon Mariner 7x50mm si treptat situatia s-a imbunatatit. 
Mi-a placut sa citesc intamplarea deosebita la care a asistat, in modul binocular, Cristian Kata. Si celelalte relatari mi-au placut. Dar intrebarea lui Cristian m-a pus in una dintre foarte rarele situatii in care nu am opinie. Atat am fost de dornic, de lihnit dupa binocluri multa vreme incat fiecare sesiune de observatii este o binecuvantare, un dar deosebit pentru mine. De aceea nu sunt in stare sa spun care experienta binoculara a fost speciala pentru mine deoarece , oarecum, toate sunt asa.
Un mare zbucium ar fi pentru mine daca ar veni cineva si mi-ar impune ca am dreptul sa pastrez doar trei instrumente optice. Oricat de mult iubesc reflectoarele si lunetele mele, unul dintre acelea ar fi un binoclu.
Care anume ? Nu stiu, poate stiti voi ca eu nici asta nu stiu si sper sa nu trebuiasca sa hotarasc.

Acele lipsuri din tinerete, din mareata epoca a fericirii universale, si-au lasat amprenta ''pe veci''.
Atasez una din cele mai recente poze cu adunatura mea de binocluri. Nu pot sa o numesc colectie, deoarece nu am urmarit vreo tema sau casa de optica anume. Insa de la aceasta poza si pana cum, un binoclu a plecat si au intrat trei in locul lui. Se profileaza, in viitor,  noi defilari prin fata obiectivului. Si noi trairi binoculare ...

Mircea