-----------------------------------
Bivanus
20 Dec 2024 00:31


-----------------------------------
In seara asta am reusit sa ies si eu nitzel, asa mi-a lipsit de nici nu imi vine a crede ! Am apucat sa fac comparatie intre Nag 22 vs Nag17, sunt doi monstri ! Claritate absoluta din centru pana in buza , si cel putin pentru tintele din seara asta - Pleiadele si Orion - a castigat Nag17 care le incadreaza perfect.
Luna s-a vazut superb in ambele, tot la 17 mi s-a parut mai interesant , nivelul de detaliu la cratere si marii a fost mai placut desi s-a vazut si tremurul atmosferei care la 22 nu parea. Am incercat si 13mm de curiozitate , dap , tremura din ce in ce mai bine. 
Am facut si turul planetar , Marte mic si rosu , Venus in patrar - am pus filtru de polarizare ca altfel se vedea o stea mare - Jupiter superb dar am ratat tranzitul lui Io , am iesit cu tunuletul mic si nu am detectat miscarea.
In rest 'multumiri' vecinilor care au simtit nevoia sa isi puna pe case megawati de luminite , sa dea cu farurile in mine ca de , NU era destula lumina sa vada ca e unu pe trotuar, doamnei care MUSAI la doi pasi de mine trebuia sa parcheze ca doi metri mai incolo era departe...dinastea de cartier   :roll: