-----------------------------------
tuxtm
23 Dec 2024 18:04


-----------------------------------
Am uitat sa mentionez mai sus, dar nu intentionez sa investesc foarte mult in acest hobby, cel putin nu la inceput....in timp, vom vedea.

@mihaig
Mutlumesc pentru sfat. 

Sper sa nu fie cu suparare dar accesoriile mentionate de dvs cred ca ajung la de 3 ori pretul telescopului (am dat pe el aprox 1500 RON) . De ex, un ocular nou Nagler de 9mm ar fi aproximativ de 2 ori pretul telescopului (chiar si daca ar fi sa luam in considerare unul SH, tot cred ca ar fi undeva pe la 2000). Si chiar daca as merge pe un ocular zoom care cred ca e cat de cat bun (un exemplu ar fi  Baader Hyperion Mark iV), tot as da mai putin decat pe un ocular premium cu focala fixa (cum ar fi acel Nagler, chiar si SH).

2 teleconvertoare foto vechi de calitate(un Canon si un Vivitar) montate in sisteme mecanice tip Barlow;magnificatiile sunt aprox 2.5x si 3-4x;Calitatea acestor convertoare este apropiata de cele TV la o fractiune de pret(vezi foto).
Ma gandesc ca le-ati montat/confetionat dvs...dar cum eu sunt total pe langa domeniul opticii, nu  cred ca are rost sa imi propun sa ma apuc eu sa-mi fac diverse accesorii pentru telescop. Nu stiu cat e de complicat, dar la cat timp liber am, abia daca apuc sa ma uit cu telescopul :) . Fiecare trebuie sa-si stie limitele(si in cazul meu, sunt destul de multe) :)
 
De aceea ma gandeam ca un ocular zoom (unul mediu sa zicem), mi-ar permite sa observ mai multe detalii la planete/luna cu telescopul proaspat achizitionat...ca sunt variante mult mai bune, asta e evident...dar toate vin cu un cost.