-----------------------------------
iulian90
27 Dec 2024 00:36


-----------------------------------
Super imaginea in He-D3. Arata fain tare, curata si detaliata. Felicitari :D 

Cred ca o sa revin si eu la metoda stacking-ului mai multor scanari pe acceasi lungime de unda , insa trebuie sa fac minim 15 de scanari ca sa iasa ceva bun, cu cat mai multe scanari facute intr-un timp cat mai scurt cu atat mai bine. 
Eu pot face 2 scanari pe minut daca scanez in ambele sensuri cu tracking 20x viteza siderala (slew rate), asta inseamna ca in 10 minute stang 20 scanari , in 20 min 40 scanari s.a.m.d.,  bineninteles setand si un FPS potrivit si destul de ridicat la camera, in jur de 415-420 cadre/s pentru o imagine cat mai circulara a discului solar dupa extragerea din capturi (forma discului solar depinde de mai multi factori, de viteza de scanare, de FPS si de marimea discului solar pe fanta). 
Scanarea cu tracking oprit am folosit-o la inceput, anul trecut, cu prima varianta de SHG (cel lung) insa nu mi se pare potrivita, intrucat dureaza destul de mult, in jur de 2 minute scanarea intregului disc solar iar in  timpul asta se pot intampla multe pe suprafata solara (mai ales in banda ingusta), plus ca e mai sensibil la influenta vantului si a seeing-ului decat in mod slewrate, discul iesind cu margini si detalii mai zdrentuite.