-----------------------------------
iulian90
06 Ian 2025 15:26


-----------------------------------
Multumesc. :) Expunerile au fost de la 1s pana la 15s in cazul camerei ASI 178, la un castig de 250 si intre 5 si 20 s  la ISO 1600 in cazul camerei Canon 450D. 

La mine a fost relativ usor de focalizat cu camera ASI si reducatorul de focala cu toate ca am ajuns relativ aproape de capatul inferior al cursei, dar in cazul camerei Canon a fost mai dificil, chiar fara reducator de focala sa ajung in focus, a trebuit sa desfiletez bucsa pe 1,25" (care are filet T2 exterior ce se infileteaza in tubul portocular prevazut cu filet T 2 interior) si sa fac o smecherie si anume: 
-Am infiletat partial un adaptor T2-1,25" pentru telescop in inelul M42-EOS de pe camera Canon (filetul T2 de pe adaptor are acelasi diametru ca si cel M42 dar pas diferit la dinti asa ca nu se infileteaza decat partial ,cativa dinti apoi se blocheaza).
-Partea de filet T2 ramasa in afara a adaptorului am infiletat-o direct in tubul portocular si am reglat pana foarte aproape de capatul inferior al cursei focuserului pana ce am ajuns in focus la infinit dar am reusit in cele din urma si mi-a mai ramas 2-3 mm in intrafocus drept rezerva pana la capatul de cursa inferior al focuserului (in cazul camerei ASI si reductator de focala rezerva de cursa in intrafocus e cu mult mai mare de ordinul a 10-15 mm). 
In ambele cazuri dar mai ales in cazul camerei Canon tubul portocular intra in fascicolul incident (5-15mm) dar nu afecteaza prea mult calitatea imaginii.
La reducatorul de focala obiectivul l-am lipit direct pe o celula de filtru pe 1.25" si reducatorul il pot infileta direct pe nasul camerei ASI la fel ca si filtrele.