-----------------------------------
Catalin Fus
24 Apr 2008 19:28

...
-----------------------------------
@Seb

incearca sa te uiti inapoi unde intervin in topic si apoi o sa intelegi si de ce am intervenit.
Era vb ca omul sa isi construiasca singur de o anumita suma.....si sigur se incadreaza , cu oglinzi certificate.
Concluziile la intrebarile tale, le poti trage si singur, fara sa mai afli de la mine ca NU EXISTA  asa ceva pe piata din Romania DAR poti cumpara de afara. Pui mina si cauti pe internet si afli ce te intereseaza...daca te arunci cu capul inainte, ai toate sansele sa te lovesti.

Refractorul meu este un SuperAPO de 130mm f/7. L-am cumparat din Elvetia cu 3200 E. Initial am vrut sa cumpar decit obiectivul si sa imi fac singur restul.....dar nu am avut noroc, omul neavind pe stoc atunci. La citeva saptamini a aparut un tub optic din fibra de carbon, facut in Italia si l-am cumparat fiind o okazie foarte rara ( al meu e Nr.24 in cca 4 ani )
Ceea ce am facut eu...nu e exemplu ptr voi, ptr ca maj de aici nu au aceste posibilitati materiale, INSA....puteti sa va cumparati oglinzi excelente de afara si cu un efort de 2-3 zile sa aveti un telescop mai bun, mai usor, mai frumos decit ...altele ;)
Daca nu vreti sa faceti asta si vreti sa va cumparati de-a gata in bani putini, nu va asteptati la mari lucruri ptr ca nu aveti de unde....400x & stuff....
iarasi imi vine sa scriu o pagina....


Catalin


Catalin