-----------------------------------
Emil
24 Apr 2008 20:52


-----------------------------------
Salut,
iata ca am facut vraji si reusesc sa pun pozele pe net.
Imaginile sunt facut acu 1 an si ceva cu 350D-ul piggy-bak pe telescop cu un obiectiv foto de tip de 90/500 Mak, ghidajul facut manual. Imaginea violet este facuta printr-un filtru UHC-S iar cealalta este fara filtru. Cu UHC-ul am expus 1293 secunde iar fara filtru am expus 604 secunde. Pentru cazul expunerii fara filtru trebuie sa precizez ca am avut parte de un cer deosebit de curat iar poluarea luminoasa a fost tinuta in frau de catre o decuplare a iluminatului stradal si a cladirilor din oras.
Imaginile sunt neprelucrate, convertite din RAW in jpg la 50% calitate (pentru a nu fi prea mari).
Chiar daca la prima vedere fotografie fara filtru ar fi recomandata atunci cand conditiile sunt necorespunzatoare din punct de vedere al poluarii luminoase recomand totusi folosirea filtrului. Daca ai acces la un loc cu poluare minima atunci fa fara filtru pentru ca astfel nu trebuie sa expui asa de mult (filtrul manca destul de mult din lumina).

Numai bine si cer senin
Emil



Adaugat pasaje de Texte din descrierea lui Emil, pentru o mai usoare intelegere 
Mod HoO