-----------------------------------
Emil
24 Apr 2008 21:15


-----------------------------------
Salut
 :D  :D  :D 
nu e opera mea ca altfel....  :twisted: as face-o de fiecare data cand ies la fotografiat.
Am inteles ca a fost vorba de o defectiune tehnica sau de ceva de genul asta... Nu m-a interesat de ce si doar ca s-a intamplat si ca tocmai atunci am avut liber (pe vremea aia lucram de noapte).
Ca mi-am adus aminte, atunci cand se considera achizitionarea unei opticii de ghidaj se poate folosi regula de 2x focala opticii principale ca regula generala (sau 1,5 ori e buna si asa daca montura este buna) insa trebuie luat in calcul si dimensiunea pixelilor. Astfel o camera cu pixeli de dimensiunea de sa zicem 9&#181;m va ghida mai putin fin ca una care are pixelul de 4 &#181;m (sa zicem, 3,25 &#181;m are StarlightXpress M8C-ul) deci atentie atunci cand va configurati sistemul pe optica dedicata pentru ghidare, vedeti ce dimensiuni are pixelul din camera foto si ce dimensiune are pixelul din camera de ghidaj. Daca pixelul din camera foto este mai mare decat cel din camera de ghidaj atunci puteti folosi la optica de ghidaj focale mai mici. Poate o sa pun in weekend un post referitor la optica de ghidaj pentru ca subiectul este un pic mai complicat (sau cel putin asa pare) si trebuie explicat un pic mai in amanunt si pe deasupra urla si nevasta ! :shock: asa ca dau bir cu fugitii si va las dar sa aveti parte de o seara faina de tot!

Numai bine si cer senin
Emil