-----------------------------------
dreammer54
19 Ian 2025 13:35


-----------------------------------
Pozele, atasate.

Intre timp a mai primit un suport pentru cautatorul RDF, alte bride (metalice, cu filet).
Urmeaza o demontare, curatare ep interior, innegrige cu mrker negru, carton, tub termocontractil) si, deocamdata, atat.

Pe viitpr, de asigurat celula obiectivului si nuamidecat cutie de protectie.
Exista niste tuburi din plastic, subtire, adevarat, cu capac si curea de umar, se gasesc in librarii si in ele se transporta documente. Extensibile, pana la 1 metru, cred, am vazut si de 110 mm diametru, dar tot e prea putin diametrul.
O sa mai vad pe internet daca exosta si alte dimensiuni.
Daca nu, tub PVC de 125, desi iar adaug greutate.
Asta e.

Pentru oculare cred ca o sa incerc urmatoarea varianta: teava PVC de 40 si, daca e cazul, de 50 mm.diametru, taiqta la lungime, captusita pe interior cu ceva burete subtire/folie cu bule.
Cateva tevi din astea, puse intr-o caserola de plastic si gata.
Am niste spuma din aia alba, deseuri de la un centru IT, dar nu e placa, ar trebui sa construiesc interiorul din bucati de spuma de 60-70 mm.latime - nu e greu, cu banda dublu-adeziva subtire, dar as incerca intai prima varianta, cu tevi de PVC.
Eventual fara capete, tuburile taiate cat sa stea fix intre peretii caserolei, iar pe interior infundate cu ceva in functie de lungimea ocularului.
Mai vad, intai sa stiu ce  oculare o sa am.