-----------------------------------
achy1978
24 Apr 2008 21:27

Know-how
-----------------------------------
Buna seara,

Am deschis acest topic pentru a va cere sfatul si sprijinul pentru un proiect maret pentru comunitatea din Tg-Jiu in special si comunitatea astronomica in general.

Ipoteza: Fiind destul de tanar, 30 ani, am cunoscut o buna bucata de vreme preocuparile tinerilor inainte de 1989. Acele Cluburi ale elevilor (Palatul copiilor - acum) desfasurau diverse activitati cu scop recreativo-educativ cu scopul de oferi alternative pentru petrecerea timpului liber. Destul de multi tineri erau membri (unii chiar activi - inclusiv subsemnatul)
a unuia sau mai multor cercuri stiintifice sau de alta natura (aero-modelism, navo-modelism, electronica, pictura, .......), unele dintre ele punand chiar amprenta asupra evolutiei adultului de maine. Din nefericire pentru mine nu exista si un club de astronomie.

Ceea ce vreau eu sa fac, fiind in primul rand parinte si in al doilea rand implicat in procesul de invatamant superior, este sa pun bazele unui club de astronomie pentru tineri si nu numai. Aici vreau sa ma sfatuiti:
- Sa infiintez o fundatie si deja am gasit cateva persoane cu bani care ar sprijini un asemenea proiect? .....
- Fie incerc prin Palatul copiilor sa punem bazele unui astfelde cerc (in masura in care este posibil - dupa sarbatori o sa contactez directorul institutiei respective)?

Fiind destul de multi dintre voi angrenati in astfel de treburi, am nevoie sa beneficiez de know-how-ul dv pentru a pune bazele conceptuale ale unui astfel de demers.

Va multumesc