-----------------------------------
Doru Dragan
24 Apr 2008 22:28


-----------------------------------
Exista cel putin trei telescoape cumparate (de care stiu eu) in ultima vreme in Timisoara. Toti proprietarii instrumentelor il cunosc (mai mult sau mai putin) pe Tavi. Nu cred ca vreunul din ei il va solicita pe Tavi pentru un test din urmatoarele motive:
1. Nu prea e placut sa-ti demontezi telescopul. Majoritatea celor care-si cumpara telescop, il cumpara ca sa se uite prin el nu ca sa-l demonteze :)
2. Presupunand ca cineva ar face acest efort si ar constata ca oglinda are un defect ... ce ar face dupa aia :? Marfa e marfa.
3. Abia pe locul al treilea pun vanitatile :roll: 
Cel mai apropiat de perfectiune instrument din Timisoara este la momentul acesta un telescop care nu-i apartine lui Tavi (dar a fost facut de el). E cel a carui test la oglinda l-a postat Tavi pe acest topic, test care arata o suprafata de clasa stiintifica. Telescopul ala prezinta niste imagini extraordinare in momentele in care atmosfera permite. S-ar putea insa ca cea mai buna oglinda facuta de Tavi sa nu fie in Timisoara :( Asta pentru simplul motiv ca "omul cat traieste, invata" si Tavi se perfectioneaza in domeniul asta al slefuirii pe zi ce trece. Doar de curand a pus mana pe un laser verde de putere si a pus la punct testul interferometric. Doar de curand a reusit sa puna mana pe un program serios de citire a franjelor si estimare in acest fel a suprafetei. Iar ultima oglinda facuta de Tavi e pe undeva pe la Bucuresti :wink: Cred ca o sa mai auziti lucruri interesante din Timisoara.