-----------------------------------
CristiB
21 Ian 2025 23:33


-----------------------------------
... si usor ....
Multumesc frumos Mircea.  Despre greutatea lui asa cum il simt eu in mana as putea spune ca e si in acelasi timp nu prea e usor.  Cred ca partea forte a acestui binoclu e constructia lui.  E primul pe care il am ce e fabricat totalmente din metal. Asta a fost o surpriza placuta,  cu termenul de  ,,binoclu de campanie " ai nimerit-o perfect. 
 Chiar si rotitele alea rosii pentru focus si reglarea dioptriilor sunt din metal.  E aluminiu,  dar e metal.  Corpul e din magneziu.  Insa cel mai mult din partea mecanica m-a incantat  mecanismul de focusare . E foarte ferm,  nu se poate defocusa din greseala. In acelasi timp are o zona a campului clar pe un interval de rotire mai mare.  Iar asta imi place foarte mult.  La alte binocluri ce au zona clara doar intr-un punct fix ajunge doar o mica miscare a rotitei de focusare spre stanga sau spre dreapta si s-a pierdut focusarea.  La asta intervalul de rotire in care isi pastreaza focusarea e mai generos. Nu exista absolut deloc miscare in gol/joc atunci cand schimb brusc directia mecanismului de focusare.  Cat despre intervalul mai mare in care isi pastreaza focusarea cred ca Silviu ar putea sa ne spuna mai multe daca revine la sentimente mai bune.  Probabil are legatura cu pasul filetului sau melcului interior. 
Finisarile exterioare sunt in totalitate impecabile,  nu am gasit nimic de care sa ma iau. Are si posibilitatea de a i se monta un suport pentru trepied insa pentru 8x nu cred ca o sa fie folosit. Ocularele au 3 pozitii de extindere,  deasemenea ferme.  Luat totul in intregime se vede clar faptul ca Oberwerk nu face rabat la calitate si nu se joaca cu acest aspect.  

Ca sa revin la intrebarea lui Silviu acum ca am inteles-o si eu in sfarsit , din ce mi-a spus si mie Kevin,  toate binoclurile Oberwerk atat din America cat si cele din Europa vin din aceeasi fabrica.  Singura diferenta intre ele ar fi faptul ca Kevin le verifica personal pe cele din America inainte de a le expedia. In felul asta sunt eliminate eventualele probleme venite din fabrica.  Astea din Europa nu stiu daca le mai verifica cineva.  
Acum rad de unul singur si imi imaginez ce fata a facut Silviu cand a citit raspunsul cu   ,,dorinta de schimbare". Insa eu am crezut ca el compara binoclurile diferitelor firme ce ne sunt noua foarte accesibile aici in Europa cu cele ce se vand de catre Oberwerk in America si care noua in Europa nu ne sunt asa de  accesibile.  De aici confuzia.  Bineinteles ca dupa un asa raspuns si eu m-as fi considerat luat la misto. 
Silviu nu credeam ca o sa spun vreodata asta la un barbat,  dar imi mai oferi te rog o sansa? &#128578;
Ca dovada ca nu as indrazni niciodata sa fac caterinca cu tine,  uite, fac public faptul ca esti singurul din Romania care stie ca din cauza aberatiei cromatice accentuate am trimis APM- ul 82mm SD inapoi la mama lui.  Ce o sa iasa o sa vedem,  APM Germany e pe jar acum pentru ca le-am spus ca daca mi-l trimit inapoi in aceeasi stare o sa-l dau sa fie verificat oficial la institutiile abilitate pentru a stabili ce sort de sticla se afla in lentilele alea.  Dupa ce le-am trimis vestea asta vad ca au amutit complet. 
Hai iarta-mi momentul de ratacire si revino la normal,  fara tine orice mancare de pe aici nu are gust.  &#128578;