-----------------------------------
achy1978
25 Apr 2008 10:05


-----------------------------------
@ Catalin Fus - Ceea ce tu invoci a fi un paradox - faptul ca nu poate fi construita o platforma EQ fara sa fi construit telescoape in prealabil este o afirmatie cam nefondata.

Pentru a construi un telescop ai nevoie de cunostinte solide de optica teoretica si ceva indemanarea. 

Pentru o platforma EQ ai nevoie de cunostinte astronomie, electronica si dinamica miscarii.

Multi se feresc de partea cu optica, dar dupa ce au in fata un reflector isi dau seama ca nu este atat de multa filosofie pentru a construi asa ceva. Un alt argument (cel mai important) - cei care sunt incepatori intreaba despre achizitia unor telescoape, acestia neavand informatii concrete despre furnizorii de optica din afara si posibilitatile de intrare in posesia lor. Mai mult, entuziasmul de inceput suprima dorinta de a-si construi propriul instrument si recurg la achizitia unora care se incadreaza in bugetul fiecaruia. 
Eu nu cred ca poate cineva de pe acest forum sa-mi spuna ca si-a construit primul sau instrument doar dupa niste specificatii teoretice fara sa fi vazut cel putin unul in realitate
Pentru partea cu platforma eu cred ca este migalos cum spuneai si tu, dar este mult mai usor de realizat, iar acele specificatii postate sunt extrem de detaliate. Migalos nu inseamna neaparat greu.