-----------------------------------
zoth
28 Ian 2025 18:22

Vizor binocular
-----------------------------------
Pana va veni urmatorul binoscop ... daca va mai veni, m-am gandit sa incerc experienta unui vizor binocular. Dintre toate care mi s-au perindat prin ograda, la ora actuala am ramas cu un vizor zeiss recuperat de pe un microscop biologic. Vizorul e in stare buna, bine inchegat ca si constructie si din cate vad poseda acoperiri noi, de ultima generatie. Vizorul are la intrare clasica micro baioneta zeiss pe care initial am vrut sa o inlocuiesc cu o piesa de adaptare strungarita care sa faca trecerea directa la filetul T2. Din cauza unor nepotriviri de filete am renuntat si am trecut pe un adaptor clasic ce face trecerea de la micro baioneta la filetul nostru T2. Am ramas cu avantajul ca pot roti vizorul pe baioneta pe ce unghi vreau sau imi e comod si nici nu pierd drum optic util. In rest adaptarea se face scurt, solid si ma pot insuruba cu ea direct intr-o prisma Baader. Alt atu ar fi pretul decent la care se mai gaseste inca acest adaptor (doar 200 de tzechini) comparat cu adaptorul cu clema elastica ce se gaseste la pret dublu  :)