-----------------------------------
iulian90
02 Feb 2025 19:26


-----------------------------------
Mutumesc pentru felicitari. :)

Da, in principiu ar merge si la DSO, daca inainte obtineam ceva rezultate bune fara tracking la expunere de numai 80 ms, d-apoi acum cu platforma ecuatoriala, daca o aliniez cat mai bine cred ca as trece de 10s expunere sau mai mult fara ghidaj, viteza de tracking pe directia E-W mis-a parut stabila, chiar mai stabila decat in cazul monturii ecuatoriale Breeser cu OnStep. 
Dar deocamdata nu am incercat decat la nebuloasa M42 sa fac o captura de 170 cadre cu expunere de 0,5s, urmeaza sa fac si alte incercari in domeniul DSO cu noua platforma si pe viitor as putea implementa si un fel de ghidaj pe axa RA pentru expuneri de ordinul minutelor. 
Ramane de vazut si cu rotirea imaginii la timpi de integrare mari, inca nu am idee daca pozitia imaginii s-ar roti in cazul utilizarii platformei ecuatoriale, cum e in cazul unei monturi Alt-Az cu tracking in plan orizontal gen Go-To. 

Iat mai jos rezultatul capturii la M42 de aseara. In primul rand am obtinut un camp util mai larg decat in cazul fara tracking, in al doilea rand o luminozitate mai buna a imaginii dupa prelucare si un zgomot acceptabil la 0,5s expunere si castig de 350. Stelele nu prea arata bine fiindca am tras cam tarziu cand zona respectiva se lasa jos pe cer spre sud-vest.