-----------------------------------
Mircea Pteancu
08 Feb 2025 23:50


-----------------------------------
Moment istoric Mihai ! Spor la finalizare !
Am numarat 18 puncte de asezare. E un proiect foarte ambitios, felicitari !
Citeam prin carti ca mai demult nu se mergea pana la 100% cu parabolizarea. Ma gandesc ca tu vei merge deoarece vei folosi ventilatoare pentru echilibarea termica, nu-i asa ?

Azi m-a vizitat prietenul meu Zoli si mi-a adus axul nou pentru atasarea la Parghia binoculara a binoclului Tento 20x60mm. Dar m-a ''mancat dupa ureche'' atunci cand am facut schitele si am facut o modificare de ultim moment, inainte de a le preda pentru strunjire. Am avut impresia ca am verificat modificarea si cu impresia am ramas. Va trebui sa fac o mica modificare deoarece acum pot prinde binoclul numai folosind surubul de la un suport metalic chinezesc,plus niste saibe care nu apartin planului initial ci sunt o improvizatie pentru testare.
Una peste alta, am reusit sa fac asamblarea si sa prind binoclul pe Parghie. In poza, instrumentul este aranjat pentru observarea Lunii care se vedea pe cerul de zi.
Saptamana viitoare fac micile corectii necesare dupa care urmeaza brunarea pieselor.
Cand vremea se va incalzi, va trebui sa repar si vopseaua care s-a cojit de pe balama.
Seara am facut observatii, in principiu binoclul a fost readus la starea perfecta de functionare atat optic cat si mecanic.  

Spor maxim, Mircea