-----------------------------------
iulian90
20 Feb 2025 23:24


-----------------------------------
Prezint o serie de imagini cu Soarele in H-beta, H-gamma si Ca-H din scanari facute azi dimineata. 
De fapt am facut scanari pe mai multe linii/benzi, printre care si H-alpha, Na-D3, Mg-b1, G-Band, H-delta si H-epsilon. 

Am vrut sa fac scanari si in He-D3 dar am nimerit iar pe langa zona cu linia He ,ceea ce pareau cele doua linii Fe de reper de langa linia He erau defapt alte linii situate intr-o zona adiacenta zonei in care se gaseste deobicei linia He si acesta nu a intrat deloc in campul camerei, dealtfel aparusera si nori pe cer ce acopereau temporar Soarele ,facand mai dificila sarcina de indentificare a zonei cu linia He si a dus la acest esec, astfel ca captura respectiva care am facut-o in zona gresita nu am mai prelucrat-o si m sters-o. Voi incerca maine sa fac scanari si in He, ca se anunta senin si vreme mai stabina decat astazi.

Imaginile de mai jos au fost extrase si prelucrate cu softul JSol'Ex, care da rezultate mult mai bune decat softul SHG (imagini mai clare) si este chiar mai rapid in prelucrare decat acesta (depinde de marimea fisierelor). Restul scanarilor le voi prelucra de maine - poimaine, depinde de ce timp liber o sa am, mai ales ca o sa mai trag o noua serie de scanari de maine.