-----------------------------------
Noircatus
28 Apr 2008 17:24

intrebari diverse
-----------------------------------
Am un Celestron Astromaster 130EQ - Diametru 130mm, parabolica , Distanta focala 650mm, Design optic reflector newtonian, Oculare 20mm, 10mm erecting 

De Pasti am reusit sa vad Saturn cu el...si ma intrebam:
1) exista vreo posibilitate de a imbunatati puterea de marire si in acelasi timp si claritatea? Si daca da...merita investitia sau pur si simplu il vand si imi cumpar altul mai bun? Am citit la un moment dat pe forum de ceva lentile Barlow parca..dar nu mai imi amintesc bine... Astept sfaturi si sugestii va rog...

2) Doresc sa vizitez un planetarium..si nu am idee unde sa merg... Sunt din Timisoara si din cate stiu planetariumul din Timisoara nu mai functioneaza... ma gandeam sa merg la Baia Mare...orice fel de sfaturi si sugestii sunt binevenite...A..si apropo...legat de planetarii am o intrebare..sa nu radeti va rog : Planetariile sunt de fapt niste simulatoare de spatiu, in care vezi de fapt reproducerea pe un suport a cerului; sau planetariumul este camera cu acoperis semisferic inauntrul careia e un telescop gigant prin care te uiti si vezi pe viu cerul?

3) Fotografia lunii ce apare pe site la pagina principala (luna aceasta e nebuloasa cap e cal - foarte frumoasa) este luata de pe internet sau este facuta de un membru al acestui site cu telescopul sau personal?

 Cred ca sunt 3 intrebari aiurea..dar va rog intelegeti-ma ca sunt la inceput si imi dau silinta.
Va multumesc