-----------------------------------
Cristian Kata
26 Feb 2025 10:49


-----------------------------------
Varianta anterioara, multicoated este o bijuterie, mult peste varianta asta cu influente Leica si foarte scumpa, optic e incomparabil, daca sunt iubitori de 8x30 militar, apoi varianta anterioara este foarte buna, toata optica e diferita fata de acesta in armura de cauciuc si are un efect wide spectaculos acela, asta e asa mai....mediu, cu conditia sa scoti filtrele, altfel zici ca e sticla afumata.

PS: Revin cu niste corecturi si rezultate la comparatie, din pacate nu prea mai pot evalua corect binoclurile mai vechi datorita faptului ca m-am obisnuit cu imagini prea bune, nu o zic deloc ca o lauda ci mai repede ca un defect, de acolo si clasificarea ca "mediu" la calitatea imaginii, nu pot sa zic ca e foarte bun pt ca nu mai am cum sa clasific pe cele mult mai bune, mai exact cele de generatie noua. L-am comparat cu CZ 8x30 multi-coated cu ultimele variante (din ce stiu eu) de depuneri AR, in urma comparatiei Kern castiga la toate capitolele fara discutie: definitie mai buna,contrast mai bun, culori mult mai vii si calde, campul vizual il cuprinzi in totalitate fara sa bagi binoclul in retina, zona de clar mai mare, controlul reflexiilor este foarte bun la Kern pe cand la CZ e chiar rau, deci Kern castiga. Desi nu am acum varianta anterioara de Kern, raman la parerea ca era si mai buna decat aceasta in cauciu, imi amintesc ca era mult peste CZ 8x30. Am comparat cu CZ pt ca nici nu prea am cu ce compara din aceasta categorie si pt ca CZ e mai cunoscut. Alte comparatii nedrepte ar fi cu CZ 7x50B si Habicht 7x42 unde Kern pierde fara discutie, de fapt eu cred ca CZ 8x30 (in diferitele lui stadii de evolutie) este un binoclu bun/mediu. Daca ar fi vorba de evaluare ca pret, unde sigur ca o sa fiu poate foarte subiectiv, eu nu il pot evalua decat la un maxim 100 Euro la care se mai poate adauga pretul (nu putin) pt scoaterea filtrelor verzi, achizitia acestui binoclu in ideea ca o sa fie folosit cu filtre (adica sa scapi mai ieftin) este teapa garantata, un Auriol este peste Kern cu filtre, IOR 8x30 de ex este un binoclu deficitar rau de tot la luminozitate dar comparativ cu Kern cu filtre, IOR este un mare zmeu la lumina.